Čo sú toto za služby?

Na začiatok vám chcem povedať jednu smutnú udalosť. Určite ste sa dočítali v denníku Old Times Bananistan Mirror, že sa stala tragédia. Páter Nozdrarámus už nie je medzi mníchmi. Postúpil vyššie. Najvyššie. Pohreb bude pod starým dubom kláštora. Príde aj uznávaný emeritný biskup. Páter bol veľmi známa a silná osobnosť. Raz zlomil elektrický odpor iba vlastnou hlavou. Vlastne všetko vedel vyriešiť s chladnou hlavou. Až kým v lese nenarazil na tvrdohlavého medveďa. Páter mal rád ľudí. Rád vykonával služby. Ale s takouto medveďou službou nepočítal. A tak ako raz všetci nájdeme svetlo na konci tunela, on našiel rozzúreného divého zvera, ktorého neviem opísať pomocou pera. Mal štyri laby, každou z nich by zabil. Napriek tomu použil hlavu, pretože ako sa hovorí, kto nemá v labe má v hlave a pátrovi oddelil hlavu od článku ako keby čítal Ústavu SBD.

A ako skončil medveď? Za úkladnú vraždu podľa § 144 Trestného zákona, odsek 2, bod e, bol odsúdený na doživotný trest v sestrislavskej ZOO kde až do konca otváracej doby musí ňuchať kebaby a iné mäsité špeciality zo stánku Kvičák oproti jeho výbehu. Navyše má výber so spoluväzňom, ktorý bol odsúdený za porušovanie domovej slobody keď neoprávnene vnikol do obydlia včelieho roja z osobitného motívu získania medovej výhody.

Najviac ma však zarazilo, kde páter Nozdrarámus zobral vanilkovú tyčinku…

Kamil Kšefťo

Kamil Kšefťo
Kamil je prirodzená autorita, mocenská postava, ktorá vytvára okolo seba peňažné vákuum. Chcel by však, aby sa z neho stala peňažná čierna diera, v ktorej by skončili všetky pätáky. Hľadá bieleho koňa v čiernom dave, po ktorého chrbte by sa vyšvihol až na vrchol mámonu. Chce ušetriť na každej maličkosti, pretože všetky ušetrené maličkosti investuje do svojej mladej vyberanej polovičky, ktorej s obľubou hovorí francúzske príslovie – čo dieťaťu nôž, to žene peniaze.

Kunigunda Čumićová

Kunigunda Čumičová
Inteligentná, krehkocitlivá slečna, ktorá je nielen jemnoprúdová ale aj jednoprúdová. Je psychoaktívna a má rada pasivitu. Pasie rôzne koníčky, ktoré rozvíja a teší sa im. Hoci v živote nemá veľa šťastia a tak naňho čaká. Hoci bola vychovávaná spravodajsky, vôbec neodpočúva telefóny. Namiesto toho sa hrabe človeku priamo v hlave. Najradšej sa však hrabe v Peťovej hlave, ktorá je taká tajomná a nevie, čo môže od nej očakávať.

Imrich Fortunát

Imrich Fortunát
Trochu zaguľatený chlapec, ktorého zmysel života tkvie v pojedaní zvierat, ktoré jeho nepojedia. Jeho jediným šťastím je farma, ktorá produkuje sadlo, ktoré obaľuje jeho srdce, a preto ho má také fajnové, že je ho škoda dať do tlačenky. Je veľmi prostoreký s jednoduchším duchom a trojkomorovým bruchom. Vždy sa rád podelí so svojimi cennými klenotmi, čo cíti celé jeho okolie. Je držiteľom agrárneho ocenenia Cibuľa roka, ktorú získal za najväčší zemiak, čo pravidlá umožňujú.

Eva Kutková

Eva Kutková

Peťova mama je tá najmilšia osoba na svete. Ako každá iná mama ľúbi svojho syna a je mu ochotná  zniesť modré z neba aj benzín z pumpy. Vie sa trápiť pri jeho neúspechoch, no tiež ho vie naladiť do ďalších aktivít, ktoré by ho mohli vytrhnúť z letargie. Žije si však aj svoj život, ktorý sa neodohráva iba pri sporáku. Ak príde chvíľa potreby, vie byť akčnou a zaujať voči neprávosti silný odpor. Jednoducho varechohltačka.

Peter Kutka

Peter Kutka
Peťo, chlapec ako každý iný, obyčajne neobyčajný, no o to väčšmi smoliarsky typ s veľkým srdcom. Svojou dobrotou odoláva nástrahám života s väčším, či menším úspechom. K jeho ceste ho motivuje nekonečná motivácia, ktorá končí pri prvom nezdare. Nikdy neupadá do mdlôb a ak, tak do tých duchovných. Pre milované osoby je schopný urobiť čokoľvek, pričom pojem čokoľvek významne okliešťuje, zhruba tak na sedem vecí. Je to odvážny človek, ktorý sa nebojí dobrodružstva a vrhá sa doň po hlave a nebojí sa ani priamo pozrieť do centra heliocentrickej sústavy. Jeho život je boj kontrastov a miestami vyzerá ako nevyladený krvný obraz.  Jeho srdce je mäkké ako cmar a jeho slzy nedokážu nič vyliečiť. Nikdy sa však nevzdáva a vždy nájde cieľ, nech je akýkoľvek.